PlayDigital

Зошто да започнете со Дигитален Маркетинг

Времињата се сменија, па дури и начинот на кој бизнисите им пристапуваат на своите клиенти се промени. Традиционалниот маркетинг направи чекор назад и донесе ново лице пред индустријата.

Интернетот донесе сосема нов пазар. Дигиталниот маркетинг стана норма за успешен бизнис, а доколку не сте вклучени во ова, вашиот бизнис нема да расте во иднина.
Дигиталниот маркетинг може да донесе многу можности и раст на бизнисите. Тоа може да доведе до изложеност и поголема продажба. Вашата цел како сопственик на бизнис е да го зголемите вашиот профит.

Ако сакате да видите подобрувања во вашиот бизнис или да ја зголемите продажбата, мора да се вклучите во дигиталниот маркетинг.

Различни видови на дигитален маркетинг

PPC или Pay-per-click:
 Тоа е маркетинг стратегија која ќе привлече платен сообраќај кон вашата деловна веб-страница. Огласувачот му плаќа на издавачот секогаш кога ќе биде кликнатa неговата реклама.

Социјални медиуми:
Тоа вклучува платформи како Фејсбук, Инстаграм и многу повеќе. Овие платформи ги користат бизнисите за да го промовираат својот бренд преку создавање вредна содржина. Тие се исто така местото каде што сопствениците на бизниси можат да комуницираат со своите клиенти.

SEO:
Ова е маркетинг стратегија која бара од бизнисите да се фокусираат на зголемување на рангирањето на нивните веб-страници за да го зголемат нивниот сообраќај. Колку е повисоко рангирањето на вашата веб-страница на SERP на Google, толку повеќе се шансите да го развиете вашиот бренд.

Content Marketing:
Тоа е стратегија која им овозможува на бизнисите да им донесат на своите клиенти вредна содржина. Content marketing се фокусира на вредност и создавање содржина што ќе привлече клиенти.

Видео маркетинг:
Видеото е најпопуларниот медиум дистрибуиран на интернет. Тоа е ефективна маркетинг содржина која ќе донесе повеќе клиенти во вашиот бизнис. Можете да користите видео маркетинг на многу начини. Можете да го користите за промовирање на вашиот бренд или производ, прикажување зад сцената на вашиот бизнис, споделување приказни и препораки.

Email Marketing:
Тоа е една од најстарите форми на дигитален маркетинг и има највисок ROI(return on investment). Вклучува испраќање персонализирани е-маил пораки до целната публика или претходните клиенти.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

close
type characters to search...
close